Nicole Dollanganger (CDN)

Halleluja!

Det har äntligen hänt! Jesus har återkommit till oss! Nej vänta, det är bara Lagom.nu som uppdaterar med något jävligt lagom igen. Sorry, my bad. Det är så lätt att ta fel på den allsmäktige lagomheten och Jesus ibland, i synnerhet när de kommer ungefär lika ofta.

Så vad händer när du är ung, har ett förlamande Tumblr-missbruk, och blir sängliggande i ett år? Du börjar spela in musik i ditt badrum medan du tittar på dina föräldrars samling av antika dockor, självfallet. Det säger ju sig självt. Det gjorde det i alla fall för Nicole Dollanganger.

Shit, har fan glömt bort hur man skriver för Lagom.nu. Vad skriver man nu?

Hennes första badrumsmusik släppte hon på Bandcamp 2012, och sedan dess har det kommit upp en handfull med fler släpp, samt så har hon blivit upptäckt av Grimes. Nu, 2015, har Dollanganger släppt sitt första studioalbum, Natural Born Losers (2015), som marknadsförs genom Grimes nya projekt, Eerie Organization, ett artistkooperativ som ingen riktigt vet vad det kommer bli av med. Som Grimes själv skriver: ”Future Eerie Activities must remain a mystery for now.”

Hur som… Nicole Dollangangers musik är kuslig popminimalism, men det är inte musiken som är det utmärkande, den är av vanlig pop-standard, mer eller mindre, för det är hennes röst och texterna som är det intressanta. Rösten och texterna anammar föräldrarnas docksamling, hennes intresse av BDSM-kultur och skräckfilmer. Det är så gulligt med änglar och fluff så att man kräks, sen pow, hon vrider nacken av en svan – i bästa The KLF-maner (man måste vara lite stolt över att man kan få in en The KLF referens i något som verkligen inte har med dem att göra; #skills). Mordiskt gullig dockpop rent ut sagt.

Och vad är det för jävla människor som skriver ut låttiteln före artisten?

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Found och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s