Jedi Scum (US)

Som alla normala människor så älskar vi Star Wars – ja, det är måttstocken för att mäta normalitet i dagens samhälle, fråga bara Foucault. Så härom dagen satt vi och letade efter musik som influerats av Star Wars. Det mesta vi hittade var norsk pop (vi förstår inte riktigt heller), undermålig italiensk disco från 77 och fantastisk italiensk disco från 77 – och så klart Meco. Men någonstans i höstacken hittade vi även Jedi Scum.

Bandet härstammar från Oakland, US, och musiken är doominfluerad grindcore/powerviolence med Star Wars-tema… STAR WARS-TEMA! Och det är bara så bra! Konceptet Star Wars möter grindcore är bara så intensivt och fantastiskt så det är förståeligt att bandet splittrades samma år som det självbetitlade albumet släpptes: det finns inte tillräckligt med kattbilder på internet för att väga upp tyngden som fler album skulle alstra – ologiskt, javisst, men det är svårt att krysta ut bättre logik när man samtidigt tänker på något så fantastiskt som Star Wars-grindcore. Jedi Scum (2013) är strax över 10 minuter och innehåller 13 spår. Låttitlarna är tagna från Trilogin och har namn som I Don’t Like You Either, Let The Wookie Win och These Blast Points, To Accurate For Sandpeople, flera har även samplingar från filmerna, oftast repliken som låten fått sitt namn ifrån. För att göra det hela ännu bättre så har medlemmarna dessutom tagit sina scennamn från Star Wars-universumet: Starkiller, Dash Rendar och Corran Horn.

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Found och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jedi Scum (US)

  1. Kvinnan i ditt underliv skriver:

    God eftermiddag, bloggen! Jag älskar inte Stjärnornas krig (vad ni kallar ”Star Wars). 🙂 Ha en god middag.

  2. Jesper skriver:

    ”Jedi’s cum” ;-P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s