Flava D (UK)

Vi har en tendens att försöka sluka så mycket information som möjligt om musik, gräva i alla kanaler vi kan hitta för att finna de rätta ljuden som samtidigt är nya för oss. Några av våra hjälpmedel är ett gäng fantastiska Youtube-kanaler med artister som pratar om sin favoritmusik, samt en del kanaler som har en del andra roliga ting för sig. En av dessa är Fact Magazines och deras Youtube-serie Against The Clock, och det var via denna serie som vi upptäckte UK garage producenten Flava D.

Vid första anblicken så Flava D ingen karaktär man direkt reagerar på: kort, ganska tanig, långt blont rakt hår, klädd i T-shirts och keps, något försynt och introvert på något vis. Men sen börjar hon trumma loss på sin laptop och keyboard, och inom några minuter har hon byggt upp ett tjockt och gungigt UK garage beat. Även om hon har varit inblandad i olika produktioner sedan 2010 – och inte alltid fått ett erkännande för det – så kom hennes första egna släpp, BRVIP003, 2013 på bolaget Butterz. Sedan dess har släppen kommit regelbundet, dels på på vinyl, och dels på hennes egna Bandcamp.

Senaste släppet är More Love som dök upp någon vecka sedan på hennes Bandcamp och…det är bara så jävla bra. Stundvis märker man av hennes influenser från hiphop-producenter som J Dilla och Pete Rock, samtidigt som musiken är starkt influerad av UK scenen med all elektronisk musik som kommit där ur de senaste decennierna; Burial och Cooly G känns nära till hands. Flava D själv påstår att More Love är hennes mest personliga släpp hittills, och det märks. Hon är en fantastisk producent som börjar göra ett namn för sig, och det ska bli kul att följa hennes karriär och se vad hon kommer göra i framtiden. Sedan vi upptäckte henne i februari så har hon blivit lite av en favorit.

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Found och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s