You’re Smiling Now But We’ll All Turn Into Demons (UK)

Vi sitter här och rotar igenom musiksamlingen, vi är ute efter något rockigt, kanske lite tjejigt, gärna något jävligt tungt, men allt vi kan hitta är smutsig jävla garagerock av folk i konstiga kläder. Visst, det är inget fel på garage, men vi måste ju ändå visa att vi lyssnar på andra saker än bara garage. Vi ger oss och går den diplomatiska vägen till mötes, vi hittar något mellanting.

Det är nog få skivbolag som har blivit så hypade senaste åren som Cardinal Fuzz. Trots att inget släpp är äldre än ett par år, så ligger Discogs-priserna redan omoraliskt högt, i vissa fall över tusenlappen.

Musiken som bolaget släpper drar åt genrer som psykedeliskt och stoner, ganska precis det man förväntar sig av ett bolag som heter Cardinal Fuzz. You’re Smiling Now But We’ll All Turn Into Demons är inget undantag, fuzzigt och psykedeliskt till förbannelse. Trots att det brittiska bandet från Portsmouth har funnits sedan 2002, och nu släppt fyra album så har de inte riktigt hittat sin publik – eller ens någon publik över huvud taget, verkar det som. Första skivan, en split med Escanna, kom 2003 (Jazz Beard Records) och ligger mer åt garage- noiserock-hållet än de senare skivorna. Men med den andra skivan, Contact High (Function Records, 2009), så började det bli mer psykedeliskt över ljudet, samtidigt som låtarna blev längre och stundvis långsammare.

Förra året gjorde Cardinal Fuzz en återpress på Contact High, och i år kom det fjärde albumet Population IV som ni fortfarande kan få tag på om ni sätter lite fart.

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Lost och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s