Nikki and the Corvettes (US)

Det här är ett sånt där band som vi länge har varit sugna på att skrivna om, men det aldrig blivit av på grund av flera anledningar, men nu är det fanimej dags!

Nikki and the Corvettes var ett power pop-band – även om beskrivningen tuggummipunk kanske passar bättre – från Detroit som bildades i slutet av 70-talet. Frontfiguren för bandet var den karismatiske Nikki Corvette. Medan de höll ihop släppte de två singlar, Young and Crazy (JD Records, 1978) (denna singel släpptes dock under namnet Nikki Corvette And The Convertibles och är ganska så dyr…) och Honey Bop! / Shake It Up (Bomp!, 1979), samt ett självbetitlat album (Bomp!, 1980). Dessvärre splittrades gruppen året efter, och medlemmarna försvann ur branschen.

Nikki Corvette

Nikki and the Corvettes musik är starkt influerad av 60-talets olika tjejband, tänk The Ronettes, och tidiga punkband som The Ramones. Denna senare influens kan man även tänka sig se i valet av frisyr, och i en av låttitlarna, I Wanna Be Your Girlfriend. Samtidigt har Nikki and the Corvettes själva influerat flera mer moderna band, som till exempel The Donnas: i deras låt Gimmie My Radio (från American Teenage Rock ‘N’ Roll Machine (Lookout! Records, 1998)) sjunger de ”I wanna be like Nikki Corvette.” Någonstans hittade vi även kopplingar till det japanska bandet The 5, 6, 7, 8’s, som vi nämner enbart för att de har släppt på två av våra favoritskivbolag: Planet Pimp Records och Estrus Records – plus så har de varit med i någon halvkänd film.

I samband med en reissue av Nikki and the Corvettes album, som kom runt millennieskiftet, insåg Nikki att hennes musik var mer betydelsefull än vad hon först trodde, vilket ledde till att hon började göra musik igen. Sedan 2003 har hon släppt skivor under flertalet olika namn: Nikki Corvette And The Stingrays, Nikki Corvette And The Romeos, samt Gorevette tillsammans med Amy Gore från Gore Gore Girls.

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Lost och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s