Bongripper (US)

Haha, så länge orkade vi hålla upp farten på det här bygget, fyra jävla dagar – sorgligt. Aja, nu krystar vi ut något kulturelitistiskt igen efter en veckas frånvaro, ni kan kallt räkna med att vi kommer ta ytterligare en veckas ledigt efter det här. Vi satt och letade igenom det vi tidigare skrivit endast för att inse att vi inte hade skrivit om någon tyngre rock (eller vad fan man ska kalla det för, hårdrock?) här, närmsta vi kom var typ Stone Axe och Mohammad som vi tog upp i somras. Så beslutet togs, vi ska skriva krystat om Bongripper.

Kvartetten – är kvartett ens rätt ord att slänga med när man skriver om ett band som Bongripper? – bildades 2005. Deras musik kan enklast beskrivas som instrumental sludge metal (vi lär skriva mer om sludge i framtiden: Melvins ni vet) med tydliga spår av doom metal, genrer som karaktäriseras av tyngd och långsamhet. Stundvis blandar de även in element från andra genres, albumet Heroin (egensläppt, 2007), till exempel, är mer noise och drone än sludge och doom. Men även andra genres som ambient och post-rock dyker upp. Stundvis låter det nästan lite harmoniskt. Det stora genombrottet kom dock med deras femte album, Satan Worshipping Doom (egensläppt, 2010), och med detta släpp blev de en av de nya stora banden inom sludge/doom.

2012 gjorde de en bejublad spelningRoadburn Festival i Tilburg, Holland, där de spelade hela Satan Worshipping Doom.

Som så många andra i dagens digitala musiklandskap så satsar Bongripper på DIY, och sånt gillar vi! Samtliga skivor är egensläppta, eller på det egna bolaget Great Barrier Records, ett namn som är taget från debutalbumet The Great Barrier Reefer (egensläppt, 2006).

Under sensommaren kom det även ett nytt album, Miserable (Great Barrier Records, 2014).

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Lost och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s