/v/ the Musical 2

Som vi påvisat tidigare någon gång så skyr vi politiska ämnen likt elden i den här bloggen, det är ju ändå en kulturblogg (ja, vi blundar för ironin), och vi är inte här för att ta ställning – mer än om en artist är värd att kolla upp eller inte. Men ibland så hittar man de där sakerna som ligger på gränsen mellan politik och kultur, och dagens ämne gör det definitivt.

Vi kan inte göra något annat än att anta att du, vår kära enda läsare, har hört talas om imageboarden 4chan (och om inte, lite läsning, 1, 2). 4chan är uppdelad efter olika ämnen, eller boards, en av dessa boards är dedikerade till dator- och TV-spel, /v/.

Förra året fick /v/s anonyma användare, anons, för sig att göra en musikal, detta resulterade i /v/ The Musical (ett exempel från denna) och i år är de tillbaka med uppföljaren, en fyra timmar – ja, du läste rätt, en fyra timmar lång musikal om spelandet och dess digitala kultur. Detta är /v/ the Musical 2.

Konceptet är enkelt, anons sjunger texter, som de skrivit tillsammans, över karaoke-versioner av kända låtar. Stundvis är det obehagligt dåligt, och stundvis är det helt magnifikt, men allt är för shits and giggles. Låtarna är väldigt varierande, inte bara genremässigt – många genrer är representerade på ett eller ett annat sätt – men även textmässigt. De handlar om saker som shitposting på internet, Nintendos kvalitet, nya generationens konsoler, PC master race, avskyn som finns gentemot /v/, små spelutvecklare, och en del om GamerGate (för er lyckliga och ovetande om detta vidunder, lite läsning 1, 2, kanske borde utfära någon typ av varning på det här).

För oss är 4chan så gott som det bästa, samtidigt som det är det sämsta, med internet och internetkultur, och denna musikal är definitivt en av de bästa delarna av 4chan. /v/ visar här höjden av remixkulturen med detta verk, och sånt gillar vi ju. Remixkultur über alles!

Spellista med hela musikalen nedanför.

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Found och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s