Umberto (US)

Är oktober över? Kan vi komma fram nu? Hösten är kommen, mörkret har fallit, regnet – regnar? Hur som helst, det är höst, läskiga högtider är över, och här sitter vi och lyssnar på musik som är starkt influerat av giallo. Vi talar så klart om Umberto.

När man drar på Umbertos musik så känns det alltid som man har hört det förut, någon gång för länge sedan, i tonåren, när man satt hemma om fredagskvällarna och kollade på filmer av John Carpenter, eller Dario Argento. Det går verkligen inte att komma bort från den känslan. Men samtidigt så är det det som är meningen med Umbertos musik, det ska vara musik som är lite krypande och läskig, det ska låta som Goblin och italienska soundtracks med zombie-teman. Syntar med luftiga melodier, enkla trumrytmer, och ett lager av pur rädsla ligger över musiken, och känslan av retro är ständigt närvarande.

Personen bakom Umberto är amerikanska Matt Hill, finns dock inte så mycket information om honom mer än att han bor i Kansas City. Det är dock ett faktum att vi var komplett dumma i huvudet som inte gick och såg honom när han spelade på Fylkingen för någon vecka sedan. Fyra album och en handfull med singlar har släppts under namnet, och det är en salig blandning på skivbolagen.

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Lost och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Umberto (US)

  1. Ping: Fem låtar – italienska soundtracks | Lagom.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s