Saker vi får på posten #4

Okej, det här startade inte bra, vi ljög redan i titelraden: vi har inte fått det här på posten. För en gångs skull var vi vuxna och faktiskt gick till en av våra lokala skivbutiker, även om personen där har en tendens att vara lite av en rövhatt.

Hur som helst, ser vi förbi lögner, rövhattar, och den totala frånvaron av saker vi får post, så har vi i alla fall fått våra smutsiga små tanthänder på vinylen till Aphex Twins nya album, Syro (Warp Records, 2014). Vet ni vad, vet ni vad ni aldrig ska göra? Ni ska aldrig lite på en människa som inte gillar Aphex Twin. Vilket betyder att ni kan lita på oss eftersom vi gillar, nej, vi älskar Aphex Twin, och vi tycker om Syro. Skivan är ganska precis det man förväntar sig efter 13 år av tystnad (kursiverat eftersom han har gjort en hel del under dessa 13 år, bl.a. Analord-serien, och antagligen The Tuss, och kanske även Steinvord, dock inte helt hundra på den, och det verkar inte som att någon riktigt är det).

Sista spåret på skivan, Aisatsana, är så där gråtvacker som Aphex kan vara ibland; videon är från en ”live”-spelning från 2012, där han hade en flygel på en gunga, vilket skapade en skum form av dopplereffekt när flygeln röde sig samtidigt som den spelade noterna. Denna effekt är dock inte med på albumet, vi är lite besvikna.

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Posten och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s