Tia Blake (US)

Japp, ännu mer psykedelisk folk-musik idag, det råkar visst vara en genre vi ofta kommer tillbaka till, och ofta har vi inställningen ”ju obskyrare desto bättre”. Vi satt och spontansurfade Last.fm igår och fann Tia Blake, eller rättare sagt Tia Blake And Her Folk-Group.

Tia Blake spenderade några år av sin ungdom i Frankrike, och under denna tid spelade hon in en skiva, en fantastisk sådan, Folksongs And Ballads (SFP (Société Française De Productions Phonographiques), 1971). Samtliga låtar är hämtade ur den publika domänen – är det ens ett uttryck på svenska? – så inget eget material, men det är inget som direkt påverkar. Skivan är förövrigt väldigt spartansk, bara Blakes röst med några bakomliggande akustiska gitarrer, ibland lite bakgrundssång. Påminner stundvis om Karen Dalton, och stundvis om Melanie.

Blakes musikaliska äventyr tog dessvärre slut när hon återvände hem till USA, så hon hann bara släppa en skiva. Idag är dock Folksongs And Ballads något av en sådan där skiva som enbart skivnördar och samlare känner till – vilket ändå råkar vara ett återkommande tema i den här bloggen, undra hur det kommer sig; lite tragiskt är det, va?

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Found och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s