Larkin Grimm (US)

Denna satans avkomma till värme! Vi orkar inte tänka. Vi vill bara ligga i sängen och lyssna på släpig techno, inga tankar, bara svett, men av någon anledning har vi inte gjort det idag. Vi har varit vuxna, och ansvarsfulla, vi har faktiskt lyssnat på musik vi aldrig hört förut, och bland all denna nya musik så har vi funnit kärleken, eller i alla fall en liten en, en kort en, en tillfällig en, tillräckligt för att skriva lite om en; hon heter Larkin Grimm. Så vad kan vi skriva om henne utan att tänka?

Ju mer vi läser om Grimm desto mer känns det som vi kan höra hennes uppväxt och familjehistoria i hennes musik. Hennes far – en avlägsen släkting till skaparna av skräckberättelsen, Bröderna Grimm – var motorcykelknutte (hahaha, vilket löjligt ord) under 60-talet, och förälskade sig i en kvinna från en rik familj. Tillsammans blev paret medlemmar i den kristna sekten Holy Order of Mans, och Larkin föddes in i denna sekt under tidigt 80-tal.  Sekten splittrades under slutet av 80-talet, och familjen flyttade till Blue Ridge Mountains där Grimm uppfostrades av familjens hund. Som tonåring tog sig Grimm in på Yale och pluggade konst. Så, för att sammanfatta; dotter till två hippisar, ena med rötter från Tyskland och romer, andra med en mor som arbetade som Vouge-modell, och sedan uppväxt i en sekt som baserade sin tro på kristen mysticism – musiken låter som det här, precis, exakt det här. Debutskivan, Harpoon (Secret Eye Records), släpptes 2005.

Musiken känns som den är hämtad direkt ur 60-talet, stundvis tänker man att det låter som Melanie och man försöker nynna med. Ibland låter hon lite som Joanna Newsome, och ibland, ganska sällan, som Nora Keyes, allt detta plus en hel del psykedelisk folk – vilket i och för sig är det man får om man blandar alla dessa artister. Ibland låter det lite country med!

Det känns om att våra inlägg bara blir kortare och kortare, och kvalitén sämre och sämre, vi skyller allt på värmen!

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Found och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s