Nothing Can Bring Me Down

Ledsen för den kassa Göteborgshumorn i förra inlägget, men vi kan försäkra er om att vi nu hatar oss själva för våra aktioner; inte för att det här är något försvar till denna avskyvärda handling, men vi är så väldigt trötta, och så väldigt, väldigt varma. Vi tänkte att vi i alla fall borde nämna Napalm Death någonstans eftersom vi är så pass influerade av John Peel som vi nu är – vi har nämnt The Fall i förbifarten, va?

Hur som helst; hade vi haft läsare hade de säkert frågat oss vilken låt som är våran favorit, sånt här är fruktansvärt svårt att svara på, det finns en massa bra låtar från en massa bra genrer som alla är bra på sina sätt: de kanske är bra musikaliskt, de kanske är bra känslomässigt, eller bra ur ett sentimentalt perspektiv, och så vidare. Men en låt som vi i alla fall ofta tänker på, och antagligen en av de få som vi faktiskt kan tänka oss att pynta de 3000-7000 kronorna som singeln brukar gå för, är The Twilighters Nothing Can Bring Me Down. En helt magiskt garagelåt, som är fruktansvärt svår att hitta, databasen Popsike har sparat endast tre försäljningar av singeln, även här ifrån som vi fått priset.

Singeln, med Nothing Can Bring Me Down på A-sidan och I Need You på B-sidan, släpptes 1968 på skivbolaget Mark VII.

Det har även gjorts en del covers på låten efter att den har dykt upp på en rad garagesamlingar under åren, bland banden som gjort covers kan vi hitta: Pussy Galore, Acid Eaters, och det thailändska bandet Pussy & The Learjets.

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Lost och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s