Band med festliga gimmicks

Thee Shatners

Lathet är en dygd, och en fantastisk sådan dessutom, och i hela det här inlägget kommer latheten att flöda, vi kommer mer eller mindre bara lista en massa videor med schyssta garage-och surfband som har tokroliga munderingar eller gimmicks – aah, ni kommer nog snart förstå vad vi menar. Det är såna här lata, och jävliga, saker man kan komma undan med när man inte har några läsare, aww yiss! Men fan, läs och klicka på videorna ändå, det är fin musik, vi lovar – med ett blåhårigt undantag, men hey, ni kanske gillar det ändå?

The Monks

Vi börjar med The Monks, som var ett amerikanskt band som bildades i 60-talets Tyskland. Bandets gimmick, namnet säger nog det mesta och det kommer nog vara så med de kommande banden med, var att medlemmarna utklädda till munkar, och de spelade garage/protopunk. Bland bandets fans kan vi hitta personer som (lista saxad från wikipedia. Oh god! vad skönt det är att inte plugga på universitet längre): Jon Spencer Blues Explosion, The White Stripes, Henry Rollins, the Beastie BoysJello Biafra och The Fall.

The Mummies

Japp, bandnamnet förklarar nog allt här också. Bandet skapade genren budget rock vilket är mer eller mindre skitig jävla garage spelat på instrument och utrustning inhandlad från närmsta second hand-butik. Vi älskar verkligen det här bandet, klippet nedanför är bara så, så, så…, enligt rykte så ska The Mummies vara det enda garagebandet som Billy Childish älskar. Vi vill verkligen skriva mer om det här banden, men det är svårt, de är mer eller mindre bara ett gäng skitiga jävlar som spelar, som sagt, skitig jävla garage.

The Hamburglars

Det här måste vara det bästa gimmickbandet någonsin ur gimmick-synpunkt, seriöst, vi skämtar inte. Samtliga i bandet är klädda som The Hambruglar, flertalet av texterna handlar om hamburgare, vem minns inte hits som: Burgesa Con Queso, Damn Burglar, Hamburglars’ Theme, The Hamburglar Creep. Det problematiska med bandet är då kanske texterna, ska man beskriva dem så finner vi att ordet ”robble”sammanfattar det hela ganska så väl.

Black Mekon

Vårt internetragg – vi har twittrat med varandra typ två gånger, halva inne! – på PNKSLM skulle aldrig förlåta oss om vi inte nämnde Black Mekon. Brittiskt band med bröderna Black Mekon och Black Mekon, skitig garage, så som garage bör vara. Konceptet här är väl typ, att de är maskerade, och är bröder, som heter Black Mekon och Black Mekon – vi har fortfarande inte listat ut vem som är vem – samt att de, enligt rykte, är uppväxta i ett horhus.

Black Belles

Det här är kanske lite på gränsen, men vi gillar dem oerhört mycket, plus så släpper de på Third Man Records – hmm, andra referensen till Jack White idag. Skitbra band, samtliga klädda i svart och har hatt, ser lite ut som häxor eller något.

The Astronauts

Detta band ska nog inte blandas ihop med The Astronauts, det förstnämnda är ett tyskt surfband som släppte skivor under 90-talet, det sistnämnda ett amerikanskt surfband som släppte skivor under 60-talet. OBS! Notera att basisten stukar foten i videon, men han fortsätter ändå, det är så en riktig musiker gör det!

The Cave men

Ännu ett band som ser ut som de heter. De släppte inte så mycket musik, ett par låtar, varav en är den fantastiska låten It’s Trash. Bör inte blandas ihop med det något mesigare 60-talsbandet The Cavemen. Finns även ett japanskt band, The Mighty Moguls, med liknande gimmick.

Ah, vi skulle ju vara lata idag, aja, vi drar igenom resten av vår lista lite snabbt nu då — nu blir det luftigt!

The Knights of the New Crusade

Band utklädda till korsriddare, texterna handlar oftast att man behöver Jesus i sitt liv. De släpper på Jello Biafras skivbolag Alternative Tentacles.

The Apemen

Nederländskt surfband som lätt kan förväxlas med det amerikanska garagebandet The Primate 5.

The She Creatures

Antagligen det bandet i listan som ser festligaste ut, de är typ, utomjordingar ur en B-skräckis från 60-talet, dessvärre är de nog bara med här för att de ser jävligt festliga ut.

 

 

 

Vi avslutar med Thee Shatners, vi hittade inget fint liveklipp med dem, men på grund av deras skiva med Star Trek-influerad surfmusik så måste de få vara med, plus så är den avslutande låten, Stronger Than Kirk, ren och pur magi!

Fuck, det här blev ju bra mycket mer än vad vi tänkte att det skulle bli.

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Found, Lost och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s