Pink Panzer (US)

Nu befinner vi oss långt ifrån vår utlovade lagomhet, obekvämligheten vi sitter i nu är inte ens rolig, men vi måste göra det här, tack Siewert! Tack! Vi skulle ju vara så där lagom opolitiska och så där lagom korrekta, och så kommer du, Siewert, och förstör allting, det är så jävla typiskt dig. Ja, vi kommer ihåg 80-talet.

Det som däremot är roligt är bandet Pink Panzer, bandet som gör vit makt-musik med homoerotiskt tema (se Siewert, du har fel!) – och sånt gillar vi ju! Eller, inte den där vit makt-delen, vad vi försöker säga är att Pink Panzer inte är ett direkt vit makt-band. Bakom bandet står Bill McFadden, sångaren i punkbandet The Beltones, och idén bakom Pink Panzer är mer eller mindre att förlöjliga Ian Stuart och hans band Skrewdriver, ett av de tidigaste, och mest välkända, nynazistiska banden. Problemet är väl kanske att McFadden inte direkt lyckas förlöjliga Skrewdriver, för det här är så fantastiskt bra så att det är läskigt åt det, speciellt när man går på stan och sjunger för sig själv: ”I’m gay and I’m white/ My legs are waxed and my ass is tight.”

Vi förstår varför väldigt många kan ta illa upp på grund av det här bandet, men för oss så håller McFaddens satir nästan Chris Morris-klass, det är så obekvämt, samtidigt som det är så fruktansvärt bra, och så extremt roligt.

Och ja, vi har svårt att komma på bra etiketter till det här.

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Lost och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s