Henry & Glenn Forever <3

Om ni inte redan visste om det så tänker vi iallafall tala om det för er nu, Henry Rollins (från band som Black Flag, Rollins Band) är homosexuell, och han lever ihop med sin stora kärlek Glenn Danzig (från band som Misfits, Danzig), samt så bor de granne med Daryl Hall och John Oates som är ena ondskefulla satanister! Eller, det är i alla fall det som seriemakarna Tom Neely, Scot Nobles, och de andra i konstkollektivet Igloo Tornado försöker övertala oss med serietidningen Henry & Glenn Forever (samt dess uppföljare Henry & Glenn Forever & Ever, samtliga nummer går att beställa här).

coophenryglennHenry Rollins, som vi alla vet, är en kärleksfull människa som älskar alla individer, lika så i serien om Henry och Glenn. Men i serien är han något tillbakadragen, agerar mycket i bakgrunden och pratar inte alltid så mycket, till skillnad mot den riktige Henry.

Danzig är en känslomässig karaktär med ett starkt moderskomplex, samtidigt som han lätt narcissistisk, han unnar sig gärna mani-pedis (manikyr + pedikyr) tillsammans med Lars och James. Ibland skriver han sånger, dessa handlar om saker som hans katter, taco-torsdag, och Henrys skohorn – det är mer än möjligt att Lars, James och Lou har påverkat Danzigs skrivande på ett negativt sätt. Ibland sjunger han Coldplay-låtar (Wait, what? Nämndes Coldplay i vår fina lilla blogg? Vafalls?).

tumblr_m77u8ieNr61rrai6yo1_500Satanisterna Hall and Oates fäller lätt kommentarer som ”I can’t go for that. No can do.”

Som alla par, så har de även Henry och Glenn sina problem, svartsjuka, Jesus återkomst, skivsamlingar, ja det vanliga, ni vet. Men i slutändan är de ändå beredda att bege sig till underjorden för att rädda livet på varandra – så som det ska vara när vi pratar om sann kärlek.

Bara för att vi vill nämna Tom of Finland så måste vi beröra illustrationerna lite, de påminner om Lisa och Sluggo ibland.

Det har även gjorts en animerad kortfilm, Henry och Glenn firar jul.

“Has Glenn seen this? Trust me, he would not be amused.” – Henry Rollins

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Random och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s