Songs about fucking with people

Som ni märkte härom dagen, eller till och med igår, så gillar vi tillfälligheter, och idag upptäckte vi en fantastiskt tillfällighet! Och den är verkligen för bra för att vara sann, dessvärre.

R-374563-1386673096-5814

I mitten av januari 2010 visades dokumentären Copyright Criminals på på PBS, Amerikats svar på SVT, som handlade om samplingar och samplingsbaserad musik, förövrigt riktigt bra dokumentär. Vissa människor hade en ganska så fientlig inställning gentemot samplingsbaserad musik, de flesta av dessa var dock advokater, men det var en person som stack ut något, musikern Steve Albini, från band som Big Black (som släppte skivan Songs About Fucking (Touch And Go, 1987) detta blir betydelsefullt lite längre ner) och Rapeman, och några fler band, varav ett vi antagligen aldrig kommer våga nämna för att vi är så politiskt korrekta. Hur som helst, i dokumentärer fäller denne Albini kommentaren: ”Mash-ups are an interesting case, I mean they sort of demonstrate how simple it is to make music this way, because virtually everyone has made a mash-up.”

R-2130035-1265656875Så, till denna fantastiska tillfällighet, några månader efter att dokumentären visats på PBS släppte Kid606 sin nya skiva (bland Kid606 tidigare släpp kan vi hitta den fina skivan The Action Packed Mentallist Brings You The Fucking Jams (Violent Turd, 2002), en skiva byggd på ett hopkok av andras låtar tillsammans med noise, gabber och breakbeats, vissa, om inte alla, skulle nog kalla skivan för en mash-up-skiva), denna nya skiva bar namnet Songs About Fucking Steve Albini (Important Records, 2010).

Vi vill verkligen tro att detta inte är en tillfällighet för det hela är så fantastiskt.

Vid närmare undersökning kanske det inte är en tillfällighet ändå, flera som skriver om dokumentären nämner Kid606 medverkan. Vafalls? Var fan var han då?

Hur som helst, riktigt bra dokumentär, se den.

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Random, TV och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s