Angel’in Heavy Syrup (JPN)

Av någon anledning är det ofta ganska svårt att hitta information om vissa band, speciellt ifall de inte kommer från Europa eller USA. Och det är väl lite så det är med Angel’in Heavy Syrup med, ett band som har legat på is – eller splittrats, de få källorna som finns säger olika – sedan 2002 någon gång. Men hey, de har en Myspace i alla fall! Eller vänta, det är nog bara ett fan som har gjort den, damnit.

Bandet kommer från Osaka, Japan, och och bildades 1989, debutskivan, Angel’in Heavy Syrup (Alchemy Records, 1991), kom några år efter. Under bandets liv så blev det fyra skivor, och en best of-samling, samtliga är släppta skivbolaget Alchemy Records, ett bolag som främst är känt för noise, artister som Merzbow och Masonna dyker upp flertalet gånger i bolagets katalog. Gitarristen från Angel’in Heavy Syrup, Fusao Toda, har även haft några projekt tillsammans med Masonna, Christine 23 Onna och Acid Eater, båda banden är mer än värda att kolla upp, det sistnämnda bandet går inte av för hackor, skitig jävla garagerock, och sånt gillar vi! Sångerskan, Itakura Mineko är även med i banden The Seventh Seal och Slap Happy Humphrey, detta är dock inget vi har hunnit lyssnat in oss på än, men en snabb titt på en video med Slap Happy Humphrey fick w att utbrista: ”Oh gud, vad jag älskar Japaner!”

Men Angel’in Heavy Syrup är något helt annat, fin och drömsk psykedelisk rock, stundvis påminner det kanske lite om Slowdive fast med en tung matta av 60-tal och blommor som ligger över musiken. En försiktig och trevande sång som matchar den något lätt letande gitarrmelodin. Skitfint för kyliga sommarnätter.

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Lost och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s