The Trashwomen (US)

Ball musik är ball, och det blir antagligen inte ballare än surfbandet The Trashwomen. Bandet bildades 1991 som ett The Trashmen-coverband, meningen var att de bara skulle göra en spelning, det slutade med tre album och ett gäng spelningar.

Bandet bestod av gitarristen Elka ”Kitten Kaboodle” Zolot (The Count Backwards, The Spastics, Spoiled Brats), basisten Danielle ”Lead Pedal” Pimm (The Bobbyteens, The Brentwoods, The Count Backwards) och trummisen Tina ”Boom Boom” Lucchesi (The Bobbyteens, The Count Backwards, Tina & The Total Babes, m.fl.). Kitten Kaboodle var den enda i bandet som kunde spela ett instrument när de bildades, de hade fyra veckor att lära sig spela innan de skulle upp på scen som förband till The Phantom Surfers.

Första skivan kom några år senare och fick namnet Spend The Night With… (Estrus Records, 1994).

Officiellt splittrades bandet 1997 efter en turné i Japan, men de har gjort reunion-spelningar ett par gånger efter splittringen, senast var 2013 på festivalen Burger Boogaloo.

Musiken är smutsig surfrock med starka influenser av garagerock och punk. Många av låtarna är covers på klassiska surf- och garagelåtar, men samtidigt finns det en del originallåtar, bland dessa finner vi titlar som: I’m Trash, Cum On Baby, Boys Are Toys och Batteries. Den sistnämnda har den fantastiska textraden: ”Who needs boys, when you got batteries.” Förvånansvärt många låtar ligger runt 1:30 strecket, och det är jävligt mycket surf man får under dessa 90 sekunder.

Annonser

Om m+w

Lagom.nu; en kulturblogg som är så omoraliskt lagom att den bara kan skrivas på svenska.
Det här inlägget postades i Lost och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s